Gravid

Vi erbjuder dig som planerar bli, är eller har varit gravid både träning och massage.

När du blir gravid förändras kroppen både fysiskt och psykiskt, vid felaktig aktivering kan du få både ont och en jobbigare graviditet än vad som behövs.

Inför graviditet:

Genom att förebygga kroppen och stärka upp de delar som belastas och förändras under din graviditet minskar du risken för foglossning, stelhet och ömmande rygg/säte och skulderblad. Det är även känt att personer som tärnat under sin graviditet (styrketräning, kondition och avslappningsövningar) får en snabbare förlossning och mycket snabbare återhämtning!

Under graviditet:

Under graviditeten tränar vi för att underhålla kroppen samt stärka den inför kommande bebisbärande samt tyngre amningsperioder.

Under denna tid mjukas skelett och fogar upp vilket påverkar musklerna och gör dem spända, många upplever mycket stelhet samt ilningar/strålningar och kramper i ländrygg, säte, ben och vader. Detta kan du lindra och undvika med regelbunden massage och rätt typ av stretch och träning.

Efter graviditet:

Efter din förlossning/kejsarsnitt är det dags att återuppta träningen. Först skall knipövningar och djupa bål aktiveringen påbörjas, dessa kan du börja med redan på sjukhuset. Detta är väldigt enkla och lätta övningar men kräver en hel del tålamod för att hitta rätt. (Knipet kontrollerar Barnmorskan vid 8 veckors kontrollen)

MAMMAMAGE: Enskild Träning med bebis där vi genom kontrollerade övningar och mätning av Diastas (magdelningen) tränar upp Core igen. Genom regelbunden kontroll och hjälp av utbildad PT ökar vi svårighetsgraden tills du är redo för vanlig träning igen. (Kan även köpas som DUO, då du delar tiden med en väninna)

Den största påfrestningen efter förlossningen (förutom sömnen?) blir belastningen på rygg, skuldror och axlar. Vissa barn trivs på egen hand men en stor del vill bli burna konstant, vi har dessutom amningspositionen som inte heller den mest optimala och det är lätt att hamn i en bekväm position som tyvärr påverkar hållningen i skuldror och axlar (även risk för nerv inklämning och smärta i framsida axel). genom massage och träning kan du minska din besvär och blir mer medveten om orsaker och risker.

Massage:

Vi erbjuder gravid massage som är anpassat efter den gravida kvinnans behov.

Gravid massage utförs sidoliggande med stöttekuddar under huvud, mage och knä som gör det bekvämt.

prenatal-image

Alla våra gravid massörer är utbildade i sidoliggande massage och har extra kompetens om vanliga triggerpunkter vid just graviditet och även utbildade i träning innan under och efter graviditet.

Vanliga problem som kan lindras av massage:

  • Foglossning
  • Smärt i höft och ländrygg
  • Illningar/strålningar ut i lår/rygg/axlar
  • Återkommande kramper i vader
  • Spända skuldrorblad/axlar

Hos oss kan du känna dig trygg med kompetent personal som innehar både erfarenhet, utbildning och försäkring.

Undvik att få problem genom att förebygga dem från början!

Boka massage:

Maila för en konsultation därefter kan du boka en genomgång här

En gravidträningsplanering och genomgång innehåller:

Konsultation via mail

  • 60 min genomgång i gymmet
  • 1 styrkeprogram för hemma eller gym anpassat efter dig och de olika trimestrarna.
  • 1 bäckebottens träningsprogram att göra under och efter graviditet.

Extra program kan köpas till för 499 kr/program.

Vid frågor eller funderingar kan du kontakta oss nedan så kommer du i kontakt med Katarina som har utbildning och erfarenhet kring träning innan under och efter graviditet!

Captcha:
2 + 8 =