PT-Grupp: Medicinsk CORE Träning

Denna pt grupp är anpassad till dig som idag har ont i ryggen, dålig hållning, har/haft diskbråck, får ryggskott eller helt enkelt inte hittar rätt i magträningen. Kanske är du aktiv idrottare eller ryttare som inte får till det där sista? Här jobbar vi efter att hitta kontakt i magmusklerna, skapa en god motorik och kontroll samt hitta rätt bland tekniken i de olika magövningarna.

(Gruppen är skapad efter vår omtyckta KURS Djupmage – Magträning från grunden)

Kan du göra 100-tals situps utan ansträngning och kanske även utan resultat? Eller upplever du att magen känns större efter att tränat mycket magövningar? Du är kanske mest intresserad av varför magträning är viktigt? Du kanske sitter eller står mycket och har ständigt öm ländrygg? Du kanske får ont av situps? Har du haft diskbrock eller är i risksonen för att få det? Har du precis fött barn eller funderar på att bli gravid?

Oavsett är denna kurs lämplig för alla som vill göra rätt träning för rätt resultat!

Info om kursen:

Under kursen Djupmage går vi tillbaka till grunden och lär vi oss hur magmusklerna fungerar och hur vi kan lär oss att aktivera dem. >I PT gruppen jobbar vi vidare med olika övningar, inkopplingar och tekniker. Med enkla övningar förbättrar vi vår hållning och på så vis minskar riskerna för bland annat ryggont, diskbråck, ryggskott, snedbelastning m.m. alla övningar är anpassningsbara och Katarina kontrollerar hela tiden din teknik och inkoppling för bästa resultat.

”Genom rätt aktivering av mag- och ryggmuskulaturen kan vi även minska vårt midjemått och hjälpa magen och midjan att kännas mindre”

Vi börjar med de små och djupa magmusklerna och jobbar oss utåt.

Aktiveringen av den djupa magen är en väldigt viktig aktivering som idag försummas mycket på grund av sittande/stående jobb eller helt enkelt oförmåga att aktivera dem. Här får du enkla hjälpmedel som övningar som funkar när du är hemma, sitter på kontoret m.m.

Under dessa 8 veckor (Träning med PT 2:a vecka) får du dessutom ett hemmaprogram med egna övningar anpassade för dig så att du på egen hand kan bygga upp en bra grund och styrka. För dig som vill finns det möjlighet att mäta aktivt/vilande midjemått på första och sista tillfället.

 

Kursen kräver inga förkunskaper och passar alla. Begränsade antal platser!

GRAVID/MAMMA:

Är du gravid kan du göra träningen med vissa justeringar som Katarina hjälper dig med. Övningarna aktiverar de inre magmusklerna, de som du ofta tappar kontrollen på och som orsaka ländryggsbesvär samt ökad risk för foglossning och andra smärtor, avdomningar m.m. under graviditeten. Har du precis fått barn kan du utföra träningen efter ca 4 veckor om kroppen känns återställd. (Kejsarsnitt kan ha längre återhämtning, prata med din läkare för råd) (Vi erbjuder även mammaträning med samma fokus och stegring av övningar efterhand. här mäter vi även diastas (delning av magmuskerna) och återkopplar med hur den kommer ihop)

Mamma sedan många år? Välkommen, det är aldrig försent att återfå kontrollen på den djupa magen och bäckenbotten.

MÄN:

Män har samma behov av aktivering av de djupa magmusklerna och det är väldigt vanligt med en delning av magmusklerna även här. Lyfter du mycket samt har ett ansträngande yrke kan längryggs problem/diskbrock var vanligt och du har ännu större anledning att åter aktivera dessa muskler på rätt sätt.

 

Kursledare: Katarina Birch Medicinsk massör och Tränare, Ägare Lunds Livsstil & Hälsocenter

Pris:

4 tillfällen – 999 kr

8 tillfällen – 1999 kr

Prova på 799 kr 3 tillfällen (Gäller: V 34, 35, 36.

Start 2020:

  • Lördagen den 22 Aug, 10.00-11.00,
  • 2:a lördag From V 37

Anmälan till kurs nedan:

  • Ange ev skador vid din anmälan samt gärna mål!

 

Captcha:
5 + 12 =