Workshop – Inre lugn

Inre Lugn
– en workshop i stresshantering och återhämtning

Är du stressad, utbränd, har svårt att varva ner, huvudvärk, yrsel, svårt att andas, blir lätt anfådd eller har en dålig hållning? Då är detta gruppen för dig!

Vem

Denna workshop är till för dig som vill lära dig finna lugn i ditt liv. Du får olika verktyg som hjälper dig att själv komma till ro och lära känna dig själv. Kanske har du ständigt strömmande tankar, svårt att andas djupt, eller kanske en hets i vardagen som får dig att känna dig spänd och utmattad?

Denna workshop passar både dig med behov av att finna ett inre lugn, likväl för dig som kanske redan blivit utbränd. Den passar dig som lider av stress, oros-känslor, har högt blodtryck, sömnsvårigheter och tendens till utbrändhet. Workshopen har fokus på andning, rörelseövningar, meditation och djup avslappning. Med dessa verktyg kan du själv hjälpa dig att ändra på gamla mönster.

Tid – 8 veckor

Omgång 1: Vecka 9-16, 26/8 – Onsdag kl 18:30 – 20:00

Omgång 2: Vecka 17-24, Onsdag kl 18:30 – 20:00

Mål

 • Få med sig och lära sig övningar som man omedelbart kan använda i sin vardag
 • Med dessa övningar omvandla gamla mönster till mer hälsosamma
 • Lära känna in sig själv – öka sin medvetenhet om sina behov och väg till lugn
 • Långfristigt ta hand om sin kropp och själ – lär dig unna dig själv vad du behöver
 • Lära sig släppa stressande tankeströmmar, spänningar och inre oro
 • Optimera andning – öka syresättning, minska spänningar
 • Sänka sitt blodtryck

Upplägg

Vi träffas 1 tillfälle i veckan under 75 min där vi gör andnings och rörelse övningar för att tillgodogöra oss syret bättre, komma ner i varv samt öka vår rörlighet i hela bröstryggen. Alla andningsövningar aktiverar och arbetar med hjälp av de djupa mag och ryggmusklerna, bäckenbotten och diafragma. Därför kan det även passa dig som har mycket spänningar och ont i rygg.

Övningarna görs sittande eller liggande med personlig guidning av Magdalena. Detta kan vara en bra och lagom start för dig som behöver komma igång, är utbränd eller väldigt stressad, eller för dig som har problem med antingen, astma, eller är väldigt spänd i ryggen/nacken. kanske ofta har huvudvärk? Vi kommer erbjuda 3 olika upplägg, tillsammans med Magdalena kan ni välja vad som passar dig bäst, enkla hemövningar går att få om man önskar öva mellan tillfällena.

Vårt nervsystem jobbar antingen i ”fight or flight” eller ”rest and digest” modus. Ofta befinner vi oss i ett stresstillstånd, även utan att märka det. Många kan ha svårt att ens känna skillnad på när man är lugn och när man är uppe i varv, eftersom vi vänjer oss vid det som vi ofta känner.

Men man kan lära sig att varva ner, och lära sig hur skönt det kan vara att finna inre lugn. Workshopen kan hjälpa dig att få en insikt i hur du känner dig, vad pågår i dig just nu? Vad behöver du just nu? Vad kan hjälpa dig bäst? Det kan hjälpa dig att lära dig lyssna på dig själv.
Att ta hand om sig, förbättra sin sömn, släppa spänningar och främja en förbättrad matsmältning, ger dig mer energi och ökad koncentration i ditt liv. Det stärker dessutom ditt immunsystem och sänker inre inflammationer.

LOTORPS Behandling i samband med andningsträning (Thoracal mobilisering)

Med stress har vi ofta även problem med spänningar i bröstrygg, nacke och käkar vilket vi med hjälp av andningsövningar och massage. Lotorpsmetoden inriktar sig på bearbetning av andningsmuskulaturen med manuella terapier, med avsikt att öka rörligheten i bröstkorgen, därav namnet Thoracal mobilisering.

I metoden ingår också andningsövningar för att lära patienten att andas bättre och det är av stor vikt att patienten regelbundet utför dessa övningar för att komma tillbaka till en bra andningsteknik.

Under en behandling genomförs ett antal ordentliga utandningar där patienten får hjälp av terapeuten med att verkligen tömma lungorna. Detta är viktigt eftersom det normalt är just utandningen patienter har problem med.
Effekten av Lotorpsmetoden är ofta häpnadsväckande kraftig och många känner en förbättring av problem som kan ha varat i åratal.

Mellan varje behandling bör det vara ca 2-3 veckor då man tränar på sina andningsövningar som man får av sin massage-terapeut.

I en behandling ingår:

 • Mätningar av startvärde genom pef-mätare, bröstkorgsrörlighet och formulär med självskattad nivå av problem.
 • Djupmassage av muskler i ryggen, axlar, nacke, bröstkorgen (bak- och framsida) bröst och hals.
 • Terapeutiska andningsövningar där massören assisterar i andningsövningar för att öka bröstkorgens rörlighet.
 • Genomgång av hemövningar som du även får på papper med dig hem.
 • För bästa effekt ska uppföljande behandlingar ske var tredje vecka, 3-5 uppföljande behandlingar rekommenderas.
 • Uppföljning på startvärdena vid varje återbesök så att du kan föja upp effekterna av behandlingarna och hemövningarna.

 

För er som vill ingå i våran testgrupp (anonyma) erbjuder vi Rabatterat pris! Vi kommer mäta och jämföra er andningskapacitet, rörlighet i bröstkorg samt uppfattade hälsa/välmående (ca 15 min i start och sista tillfälle).

Inför starten vecka 9 kan man välja att vara med i 3 olika grupper.

Grupp 1:

 • 8 tillfällen andnings och core/rörlighets träning Pris:  2 249 kr (Studien 1 899 kr)

Grupp 2:

 • 8 tillfällen andnings och core/rörlighets träning, 3 tillfällen lotorpsmassage (a’ 90 min 1 199 kr)  ORD: 5 649 kr (Pris med i studien: 3 999 kr)

Grupp 3:

 • 3 tillfällen lotorpsmassage (a’ 90 min) 3 599 kr (Pris med i studien: 2 249 kr)

För frågor eller anmälan maila Magdalena nedan:

Ange din E-post, ditt för och efternamn

Captcha:
15 + 8 =