KURS: DJUPMAGE – Magträning från grunden!

 

personal-trainer

Kan du göra 100-tals situps utan ansträngning och kanske även utan resultat? Eller upplever du att magen känns större efter att tränat mycket magövningar? Du är kanske mest intresserad av varför magträning är viktigt? Du kanske sitter eller står mycket och har ständigt öm ländrygg? Du kanske får ont av situps? Har du haft diskbrock eller är i risksonen för att få det? Har du precis fött barn eller funderar på att bli gravid?

Oavsett är denna kurs lämplig för alla som vill göra rätt träning för rätt resultat!

Info om kursen:

Under kursen Djupmage går vi tillbaka till grunden och lär vi oss hur magmusklerna fungerar och hur vi kan lär oss att aktivera dem. Med enkla övningar förbättrar vi vår hållning och på så vis minskar riskerna för bland annat ryggont, diskbråck, ryggskott, snedbelastning m.m.

”Genom rätt aktivering av mag- och ryggmuskulaturen kan vi även minska vårt midjemått och hjälpa magen och midjan att kännas mindre”

Vi börjar med de små och djupa magmusklerna och jobbar oss utåt.

Aktiveringen av den djupa magen är en väldigt viktig aktivering som idag försummas mycket på grund av sittande/stående jobb eller helt enkelt oförmåga att aktivera dem. Här får du enkla hjälpmedel som övningar som funkar när du är hemma, sitter på kontoret m.m.

Kursen består av övningar som görs under ett lugnt tempo med mycket fokus på andning och hitta hur och var musklerna kopplar ihop och hur vi kan återskapa detta.

Efter kursen har du mer kunskap om hur du kan träna upp dina Djupa magmuskler hemma för att undvika skador, förbättra hållningen och aktivera din midja och på så vis får den mindre. Vi erbjuder även gruppträning för dig som gått kursen och vill underhålla samt öka din aktivering och bål kontroll.

Kursen kräver inga förkunskaper och passar alla. Begränsade antal platser!

GRAVID/MAMMA:

Är du gravid kan du utföra träningen utan problem. Övningarna aktiverar de inre magmusklerna, de som du ofta tappar kontrollen på och som orsaka ländryggsbesvär samt ökad risk för foglossning och andra smärtor, avdomning m.m. under graviditeten. Har du precis fått barn kan du utföra träningen efter ca 4 veckor om kroppen känns återställd. (Kejsarsnitt kan ha längre återhämtning, prata med din läkare för råd) (Vi erbjuder även mammaträning med samma fokus och stegring av övningar efterhand. här mäter vi även diastas (delning av magmusklerna) och återkopplar med hur den kommer ihop)

Mamma sedan många år? Välkommen, det är aldrig försent att återfå kontrollen på den djupa magen.

MÄN:

Män har samma behov av aktivering av de djupa magmusklerna och det är väldigt vanligt med en delning av magmusklerna även här. Lyfter du mycket samt har ett ansträngande yrke kan ländryggs problem/diskbråck var vanligt och du har ännu större anledning att åter aktivera dessa muskler på rätt sätt.

Kursledare: Katarina Birch Medicinsk massör och Tränare, Ägare Lunds Livsstil & Hälsocenter

Pris: 899 kr (Medlemmar 699 kr)

Kursen är på 1 tillfällen a 1,5 h/gång. Minst 4 deltagare.

Anmälan till kurs

  • Ange ev skador vid din anmälan.

Vi kommer erbjuda detta som en PT-Gruppvåren 2022 start v 4, Lunchtid. Se BOKA.

Captcha:
3 + 5 =