MAMMA Träning

MAMMA träning

shutterstock_80356864-e1447769244359

Vad är Mammaträning?
MammaMage är övningar för att stärka kroppen inifrån och ut. Det handlar om att göra något alls istället för inget den första tiden.

Vi rekommenderar denna typ av träning för att den är skonsam och bygger på hur kroppen fungerar – oavsett man är nybliven mamma, har ont i ryggen eller är en aktiv idrottare. Tanken är att du ska göra något den första tiden, och att insteget ska vara lågt. Det ska kännas enkelt att få in några övningar mellan amning, blöjbyten och vaknätter.

Välkommen på MAMMA träning på Lunds Livsstil & hälsocenter. Här hjälper vi dig så att träningen blir rätt från början efter graviditeten.

Kursen riktar sig till alla mammor oavsett födelsemetod samt om du har problem med försvagning av bindväv, inkontinens (ex vid hopp, nysning, löpning), smärtor i ryggen och även diastas (delade magmuskler). Här lär du dig grunden för att hitta tillbaka till din styrka och medvetenhet kring magmusklerna. svårighetsnivån är väldigt låg och du arbetar i din egen takt.

 

diastasis-recti-640x272Under dessa tillfällen får du hjälp med bra övningar för att träna upp styrkan i din mage igen. Vi fokuserar mycket på att hitta dina djupa magmuskler som ger en bättre stabilitet i vardagen, minskar inkontinensbesvär och diastas. Samt mäter diastasen i magen.

 

Instruktör:

Alexandra Petovska, Katarina Birch Personlig tränare och gravid/mamma/djupcore tränare, MAMMAMAGE tränare

Vi har små grupper med Max 6 deltagare/möte och din bebis är självklart välkommen. Vi lär oss att aktivera den djupa magen med lätta övningar som är speciellt framtagna för att stärka magen efter graviditeten. Under kursens gång ökar vi intensiteten i övningarna och anpassar dem efter din nivå.

 

 

Vill du träna i gymmet?

Vi har Mamma gymkort (Dagtid 8.00 – 15.00) från 199 kr/månad eller 2 000 kr för 1 år (Som gäller hela första året efter graviditeten)

BEBIS I GYMMET NÄR DU TRÄNAR:

Det är tillåtet att ta med din bebis mellan 8.00-14.30. Placera vagnen utanför så att vagnen ej blockerar utrymningsvägarna, Vagn går att låsa fast i cykelstället utanför gymmet. Du ansvarar själv för att din bebis ej kryper fritt i gymmet eller kan skada sig på utrustning eller vikter. Babysitter samt bärsele finns att låna.

 

Maila ditt intresse här nedan, och svar på frågorna så återkommer jag med info om lämplig kursstart för dig.

 1. Hur många barn (som du själv varit gravid med) har du?
  1. När är dina barn födda
 2. När är/var din förlossning
 3. Kejsarsnitt eller vaginal förlossning under dina förlossningar?
 4. Problem med rygg/inkontinens?
  • Innan graviditet?
  • Under graviditet?
  • Nu?
 5. Tidigare träningsvana?
 6. Mål med kursen
 7. Övrigt du undrar?

Vi ses!

Captcha:
14 + 6 =