Medicinsk Behandling

Vad skiljer en medicinsk massageterapeut och diplomerad massör åt?

Det skiljer 2 år i utbildning, vilket innebär att en medicinsk terapeut har en djupare grund i undersökningsmetodik och tester. En Medicinsk massageterapeut skall snabbar kunna undersöka och utvärdera ditt problem och lägga upp en behandlingsplan för en så snabb återgång eller vardag som möjligt.

När söker jag mig till en medicinsk massageterapeut?

I de flesta fall där du behöver massage, men framförallt om du har ont, en gammal skada eller något annat problem i kroppen som du vill ge en chans att bli av med. En medicinsk terapeut gör en anamnes där du beskriver ditt problem och därefter gör Terapeuten några tester för att diagnostisera vad som kan vara ursprungs fel och därefter behandlar och ger dig övningar/tips och råd.

Vad är en medicinsk behandling?

Medicinsk Massageterapi är sjukvårdande och hälsobefrämjande. Din Medicinska Massageterapeut har kunskap att hjälpa dig med problem i rörelseapparaten genom grundlig undersökning, tester och behandling av muskler och leder. Medicinsk Massageterapi inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.

Så här arbetar vi:

De främsta verktygen är Svensk Klassisk Massage, triggerpunktsbehandling, manuella mobiliseringstekniker och stretch, enligt metoden PNF, strain – Counterstrain. Terapeuten utför tester för att ställa diagnos och göra en helhetsbedömning så att behandlingen anpassas på bästa sätt. Ofta uppstår problem som smärta, stelhet och domningar på grund av muskelspänningar och dess samverkan med leder och nerver. Du kan också få rekommendationer kring träning, kroppshållning, ergonomi, avspänningsövningar, stretch och egenvård.

Våra medicinska terapeuterna är även tränare och kan även hjälpa dig vidare med Personlig träning och övningar i gymmet för ett bättre resultat.

Medicinsk Massageterapi  inriktar sig även på problem som:

  • Ryggskott
  • Nackspärr
  • Huvudvärk
  • Idrottsskador
  • Nedsatt rörlighet
  • Hållningsproblematik
  • Stress- och utmattningsrelaterade problem
  • Ortopediska, muskulära och neurologiska sjukdomsbesvär.

Boka ditt första besök här